Att göra

Humleslingan:

Längs Humleslingans nästan 5 mil vackra vägar runt Ivösjön får du se fantastisk och storslagen natur. Genom ett vackert kulturlandskap får du uppleva spännande historia och på vägen finns ett 40-tal sevärdheter att upptäcka runt Skånes största sjö, Ivösjön.

 

Havsdrakarnas hus:

På Havsdrakarnas visas en spännande utställning med de paleontologiska fynden som gjorts i trakterna runt Bromölla.

För 80 miljoner år sedan flög det ödlor mellan träden och i vattnet klev det omkring dinosaurier. Havsdrakarna var kungar över Krithavet och stora mängder lämningar från den här tiden har bevarats som fossiler i kalksten som utgör berggrunden i Bromölla.

 

 

Wetlandi:

Ivösjön är Skånes största och vackraste sjö med omväxlande omgivningar och fantastiska vyer. Ett populärt besöksmål för den som vill uppleva den avkopplande och rogivande naturen i nordöstra Skåne. Här kan ni fly vardagsstressen för en upplevelse i vildmarken. Paddla kanot genom Holjeån till en egen ö i Ivösjön och lev som Robinson för ett tag.

 

Sydostleden cykel:

Välkommen ut på Sydostleden! 27 mil nationell cykelled i södra Sverige som ger dig en omväxlande naturupplevelse från cykelsadeln. Börja cykla i de fridfulla småländska skogarna, längs med kusten i söder och avsluta på Österlen.

 

 

Vandring:            

Bromölla som ligger mellan hav och sjö har perfekta förutsättningar för att få uppleva naturens rikedomar.
Det finns en rad olika vandringsleder bl.a. Edenryds kustled, Lilla kungsleden och Gustavsbergsleden. I receptionen har vi kartor som tar dig rätt längs den led du väljer.

 

Iföcup:

Den 26–28 juni 2020 spelas den 45:e upplagan av Iföcup på Strandängens IP.
Här möts lag från hela Sverige för att spela fotboll på de välskötta planerna och samtidigt testa på andra spännande aktiveter som ligger på samma område.

 

 

Ifö Center:

På Iföverken ligger kulturhuset Ifö Center som öppnat upp delar av fabriksområdet för kulturverksamhet och turism.
Här bedrivs hantverk och konstnärligt arbete, kulturverksamhet, Artist-In-Residence program och mycket annat.

 

Rebel Park:

På Södra Sveriges enda actionpark kan du åka kickbike, BMX, skateboard, inlines, skidor, snowboard, träna trampolin, gymnastik, parkour, klättring, ninja och crossfitcykel.
Här finns utmaningar för alla, gammal som ung, nybörjar och pro. På Rebel Park tränar alla efter individuell förmåga och mot sina egna mål.

 

Rum från

995:-/natt

IFÖhotell

Ivögatan 3, 295 31 Bromölla

Kontakt

0456-280 40
info@hotellifohus.se

BOKA DITT RUM IDAG

IFÖ Hotell